Reforma
Reforma
8. decembar 2021.

Zvonko Veselinović i Milan Radoičić, koji se u javnosti Srbije i Kosova povezuju sa brojnim nelegalnim poslovima i među optuženima su za ubistvo političkog lidera Srba sa Kosova Olivera Ivanovića, našli su se na novoj listi 16 pojedinaca i 24 entiteta iz nekoliko zemalja Evrope i zapadne hemisfere, kojima su Sjedinjene Američke Države uvele sankcije.​ Američki Sekretarijat za finansije Veselinovića označava kao vođu organizovane kriminalne grupe i jednu od najkorumpiranijih ličnosti na Kosovu. Milan Radoičić je potpredsednik Srpske liste, političke organizacije Srba na severu Kosova koja blisko sarađuje sa Srpskom naprednom strankom.

Američki predsednik Džozef Bajden doneo je uredbu na osnovu tzv. Magnicki zakona, koji se odnosi na sankcije odgovornima za korupciju i ozbiljna kršenja ljudskih prava. Sankcijama SAD imovina pojedinaca na listi se uglavnom blokira i američkim državljanima je zabranjeno da sarađuju sa njima.

Izvor: https://www.glasamerike.net/a/sad-sankcije-radojcic-i-veselinovic/6344460.htmlTagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB