Reforma
Reforma
8. januar 2023.

Građani Štrpca su se nakon Božića okupili na protestu radi izražavanja nezadovoljstva zbog slabe bezbednosti Srba na teritoriji Kosova. Povod je bio indicent na Badnje veče, kada je Albanac iz vatrenog oružja pucao i ranio mladiće srpske nacionalnosti koji su se vraćali sa badnjakom u selo. U Kosovskoj Mitrovici je, kontradiktorno, održan miting sa predsednikom Aleksandrom Vučićem na kom je zatraženo od strane srpskih građana Kosovske Mitrovice da se prekinu pregovori sa Prištinom sve dok se uhapšeni Srbi ne puste na slobodu, kao i dok se ne povuku albanske bezbednosne snage sa severa.

Izvori: Protesti Srba na Kosovu: U Štrpcu zbog ranjavanja dečaka i mladića, u Mitrovici protiv Vučića – BBC News na srpskomTagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB