Reforma
Reforma
8. novembar 2021.

Odbornici Skupštine Beograda usvojili su Plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema. To je i poslednji korak pred početak gradnje beogradskog metroa, koji je zakazan za 22. novembar. Prva linija metroa, koja ide od Makiškog polja do Mirijeva, trebalo bi da bude gotova do 2028. godine, a druga, dve godine kasnije. Plan izgradnje metroa kritikovan je zbog toga što prva linija metroa ne prolazi kroz najgušće naseljene delove glavnog grada, već kroz Beograd na vodi, i neće rasteretiti postojeći saobraćaj. Osim toga, problematično je to što se metro gradi na vodoizvorištu na Makišu.

Izvor: https://rs.n1info.com/vesti/istorijski-dan-u-skupstini-beograda-usvojen-plan-za-metro-kritike-opozicije/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB