Reforma
Reforma
8. oktobar 2016.

Skupština Kosova usvojila je Zakon o Trepči. Osim što predviđa 80% vlasništva vlade u Prištini nad Rudarsko metalurškim kombinatom Trepča, Zakon predviđa i ulazak vlade u moguća partnerstva sa privatnim sektorom. Usvajanju su se protivili poslanici Srpske liste, koji su napustili sednicu. Povodom usvajanja Zakona u Zvečanu na magistralnom putu Priština – Raška kod mesta Rudare održani su protesti, na kojima su predstavnici srpske zajednice protumačili ovaj potez kao otimanje srpske imovine koje može ugroziti etničku strukturu na severu Kosova.

Izvor: http://rs.n1info.com/Vesti/a199812/Zakon-o-trepci-u-Skupstini-Kosova.html, http://www.politika.rs/sr/clanak/365166/Srbi-sa-protesta-u-Zvecanu-traze-povlacenje-Zakona-o-TrepciTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB