Reforma
Reforma
9. avgust 2018.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za model razgraničenja za rešenje kosovskog problema. Ideju je nekoliko dana kasnije podržao i kosovski predsednik Hašim Tači i pozvao na novo iscrtavanje granica između Kosova* i Srbije. Ideja razgraničenja podrazumeva da delovi srpske teritorije s većinskim albanskim stanovništvom uđu u sastav Kosova*, dok bi četiri opštine na severu Kosova sa većinskim srpskim stanovništvom bile priključene Republici Srbiji. Dok domaći zvaničnici tvrde da bi Sjedinjene Američke Države podržale ovu ideju ukoliko se obe strane usaglase, Nemačka i Velika Britanija su se usprotivile usled bojazni da bi to otvorilo pitanje i drugih granica u regionu.

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/3224651/vucic-ja-sam-za-razgranicenje-sa-albancima.html, https://www.bbc.com/serbian/lat/balkan-45167975,

http://rs.n1info.com/Vesti/a411696/Taci-Pravi-trenutak-za-nove-granice-izmedju-Kosova-i-Srbije.htmlTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB