Reforma
Reforma
9. mart 2010.

Srpska carina ulazi u sledeću fazu modernizacije i tokom 2010. godine biće nabavljena najsavremenija oprema – 11 skenera za kontrolu robe na graničnim prelazima i beogradskom aerodromu, kao i čamac za suzbijanje krijumčarenja vodenim putevima, rečeno je na godišnjoj konferenciji Uprave carina Republike Srbije na kojoj je predstavljen i novi veb portal ovog državnog organa. Na konferenciji su izloženi rezultati rada za 2009. godinu, kao i reformske mere zbog kojih su Upravu carina u svojim izveštajima pohvalili Evropska komisija, američki Stejt dipartment, ali i Državna revizorska institucija.
Novi veb portal Uprave carina (www.carina.rs), koji je razvijen u saradnji sa kompanijom Majkrosoft i koji karakteriše izuzetna funkcionalnost i prikladniji vizuelni identitet trebalo bi da unapredi interakciju sa građanima i preduzećima i da tako otvori put ka elektronskoj carini (e-Customs).[1][1] http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=41Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB