Reforma
Reforma
10. novembar 2015

U izveštaju o napretku Srbije za 2015.godinu Evropska komisija je kritikovala ophođenje članova skupštinskog Odbora za za kontrolu službi bezbednosti prema Zaštitniku građana Saši Jankoviću tokom rasprava o istrazi incidenta na Paradi ponosa u jesen 2014. Ocenjeno je da omalovažavanje ove nezavisne institucije onemogućava delotvoran nadzor nad službama bezbednosti. Evropska komisija podsetila je da je neophodno doneti Zakon o pristupu dosijeima državne bezbednosti i novi Zakon o Bezbednosno-informativnoj agenciji. Ponovljena je zabrinutost u vezi sa učešćem službi bezbednosti u primeni posebnih istražnih mera u krivičnom postupku.

Izvor: http://www.mei.gov.rs/srl/vesti/839/188/463/detaljnije/objavljen-godisnji-izvestaj-ek-o-napretku-srbije/Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB