Reforma
Reforma
13. oktobar 2021.

Narodna skupština nije izabrala petoro kandidata sa spiska sudija koji se prvi put biraju na sudijsku funkciju, a koje je predložio Visoki savet sudstva (VSS), nakon što ih je jedan poslanik bez validnog obrazloženja osporio. Iako je VSS utvrdio stručnost, osposobljenost i dostojnost kandidata na osnovu važećih zakonskih i podzakonskih akata, poslanik vladajuće Srpske napredne stranke Dejan Kesar se samo pozvao na to da kandidati ne ispunjavaju bezbednosne kriterijume. Slično tome, početkom maja jedna poslanica osporila je bez obrazloženja 13 kandidata VSS-a, nakon čega oni nisu izabrani.

Izvor: https://www.politika.rs/sr/clanak/489628/Dva-poslanika-SNS-osporili-sedmoro-kandidata-za-sudije, https://bit.ly/3nvV2M3, https://www.preugovor.org/Alarm-izvestaji/1688/Izvestaj-koalicije-prEUgovor-o-napretku-Srbije-u.shtmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB