Reforma
Reforma
15. septembar 2021.

Srbija i Republika Srpska drugu godinu zaredom obeležavaju Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Datum je izabran zato što je tog dana 1918. godine probijen Solunski front. Centralna manifestacija održana je na Savskom trgu u Beogradu, kod spomenika Stefanu Nemanji, a Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije su na Ušću organizovali prikaz naoružanja i vojne opreme. Narodna skupština je povodom obeležavanja ovog praznika po hitnom postupku na posebnoj sednici usvojila Zakon o upotrebi srpskog jezika u javnom životu i zaštiti i očuvanju ćiriličnog pisma, koji je predstavljen samo dva dana ranije.

Izvor: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4512748/srbija-i-srpska-obelezavaju-dan-srpskog-jedinstva-slobode-i-nacionalne-zastave.html, https://rs.n1info.com/vesti/poslanici-usvojili-zakon-o-zastiti-cirilice/Tagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB