Reforma
Reforma
18. maj 2018.

U Narodnoj skupštini Republike Srbije usvojen je predlog o obrazovanju komisije za istraživanje posledica NATO bombardovanja 1999. godine na životnu sredinu i zdravlje ljudi. Glavni zadatak komisije je utvrđivanje uzročno-posledične veze između bombardovanja i teških oboljenja koja se javljaju kod građana, uz poseban osvrt na upotrebu projektila sa osiromašenim uranijumom. Osim poslanika vladajuće koalicije, u sastav komisije ući će i predstavnici opozicije, ali i naučnih i stručnih institucija. Komisija treba da sačini preliminarni izveštaj do kraja 2020. godine.

Izvor:

http://rs.n1info.com/Vesti/a389065/Skupstina-usvojila-predlog-o-formiranju-komisije-za-istrazivanje-posledica-NATO-bombardovanja.htmlTagovi: ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB