Reforma
Reforma
18. novembar 2010.

Generalni sekretar Svetske carinske organizacije, gospodin Kunio Mikurija, koji po prvi put boravi u zvaničnoj poseti Srbiji, zajedno sa svojim domaćinima iz srpske Uprave carina, predvođenim direktorom Predragom Petronijevićem, posetiće danas GP Batrovci, jedan od najfrekventnijih srpskih graničnih prelaza, rekonstruisanih u skladu sa najvišim evropskim i svetskim standardima.
Na sastanku održanom juče u Privrednoj komori Srbije, gospodin Mikurija je naglasio da je Uprava carina Srbije dobar primer kako treba da sarađuju carina i privredni sektor u usklađivanju carinskih propisa i ocenio da je saradnja ove dve institucije veoma uspešna.
Predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin kazao je, da je najbolja potvrda uspešne saradnje sa carinom priznanje od SCO, koje je Privredna komora Srbije dobila na Svetski dan carine. “Značaj ove nagrade je još veći, jer je 2010. godina, godina saradnje Uprave carina i poslovne zajednice”.
Predrag Petronijević, direktor Uprave carina potvrdio je da je saradnja sa PKS intenzivirana u proteklih nekoliko godina na svim poljima od zajedničkog interesa i da je napravljen jedan dobar ambijent za zajednički rad. On je podvukao da je angažovanje Privredne komore Srbije u skladu sa naporima koje čini carina, jer omogućava da se u privrednoj i široj javnosti menja slika o njoj, od jednog represivnog državnog organa ka partnerskom odnosu sa privrednom zajednicom, što je već postala praksa u razvijenim zemljama zapadne demokratije.[1][1] http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=167Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB