Reforma
Reforma
19. mart 2015.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti potvrdio je da su validna dokumenta na osnovu kojih je Zaštitnik građana Saša Janković tvrdio da je Vojnobezbednosna agencija pratila aktivnosti Srpske radikalne stranke 15. novembra 2014. godine na mitingu u Beogradu. Odbor je utvrdio da se dokument koji je Saša Janković pročitao na sednici u januaru nalazi u arhivi VBA i da sadrži podatke o nezakonitom radu ove agencije. Odbor je zatražio od generalnog inspektora Ministarstva odbrane da dalje ispita ovaj slučaj i obavesti Odbor o nalazima.

Izvor:  http://rs.n1info.com/Vesti/a44376/Potvrdjeno-Dokumenti-Sase-Jankovica-validni.html, http://www.politika.rs/sr/clanak/322396/По-чијем-наређењу-су-праћени-радикалиReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB