Reforma
Reforma
2. jun 2011.

U okviru Projekta za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma u Srbiji – MOLI, podržanog od strane Evropskog saveta, 02.06.2011. godine u hotelu „Kontinenatal“ održana je konferencija posvećena pomenutoj temi čime je i zvanično obeležen početak ovog projekta.

Prisutnima su se na početku obratili predsednik Vlade i ministar finasija, Mirko Cvetković, šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, Vensan Dežer i direktor za saradnju u Savetu Evrope, Marija Ruten.

O doprinosu Srbije u borbi protiv pranja novca i finansiranju terorizma kao i o borbi protiv organizovanog kriminala kao prioritetu Srbije govorili su predstavnici Republičkog javnog tužilaštva, Uprave za sprečavanje pranja novca, predstvanik finansijske policije Republike Italije i konsultant na projektu MOLI u Srbiji, dok su ulogu finansijskih institucija u istoj stvari objasnili predstaanici Narodone banke Srbije i Komisije za hartije od vrednosti.
Cilj projekta je da doprinese demokratiji i vladavini prava kroz sprečavanje i kontrolu pranja novca i finansiaranje terorizma i drugih oblika finansijskog kriminala u Srbiji, s obzirom da privredni i organizovani kriminal nastavljaju da budu ozbiljna pretnja po privredu i razvoj demokratije.

Glavni partneri projekta MOLI ispred Republike Srbije su Uprava za sprečavanje novca i Ministarstvo finasnija, dok u projektu takođe učestvuju i Ministarstvo unutrašnjih poslova, Narodna banka Srbije, Republičko javno tužilaštvo, Ministarstvo pravde, Vrhovni kasacioni sud, Pravosudna akademija, Kriminalističko-policijska akdemija, Komisija za hartije od vrednosti, strukovna udruženja i Udruženja novinara.[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB