Reforma
Reforma
21. mart 2019.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti na 27. sednici razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Generalnog inspektora službi Ministarstva odbrane za period od 1. jula do 31. decembra 2018. godine. U izveštajnom periodu Generalni inspektor realizovao je sve planirane zadatke u potpunosti i kvalitetno, ostvario potpunu saradnju sa direkcijama Vojnoobaveštajne i Vojnobezbednosne agencije. Članovi Odbora razmatrali su i utvrdili Izveštaj Odbora za kontrolu službi bezbednosti o izvršenom nadzoru nad radom službi bezbednosti za 2018. godinu. Odbor je ocenio, kroz izveštaje o radu službi bezbednosti, da sve tri službe bezbednosti Republike Srbije rade u skladu sa zakonom i u okviru svojih nadležnosti i zadataka. Takođe, sva relevantna saznanja, procene i analize o bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama su pravovremeno dostavljene svim nadležnim državnim organima. Vršeći nadzorne posete i kontrolu rada, članovi Odbora su ustanovili da u nadziranim slučajevima nije bilo propusta prilikom primene posebnih postupaka i mera za tajno prikupljanje podataka. Na istoj sednici, Odbor za kontrolu službi bezbednosti utvrdio je Plan rada Odbora za 2019. godinu. Planom je predviđeno održavanje sednica radi razmatranja redovnih izveštaja službi bezbednosti, a planirane su i nadzorne posete centrima službi bezbednosti.

Izvor: http://www.parlament.gov.rs/27._sednica_Odbora_za_kontrolu_slu%C5%BEbi_bezbednosti_.36087.941.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB