Reforma
Reforma
23. jun 2010.

Više od 400 privrednika i novinara učestvovalo je na predavanjima pod nazivom „Olakšice u poslovanju predviđene novim Carinskim zakonom“, koje su tokom maja i juna, u Privrednoj komori Srbije, kao i u osam regionalnih privrednih komora širom Srbije, zajednički organizovali Uprava carina i privredne komore, uz podršku kompanije DHL. Predavanja su držali eksperti Uprave carina i eksperti za upravno pravo sa beogradskog i niškog Pravnog fakulteta, a organizovana su u cilju direktnog informisanja predstavnika privrede, medija i lokalnih vlasti o najznačajnijim izmenama koje su predviđene novim Carinskim zakonom.
Novi Carinski zakon stupio je na snagu 3. maja ove godine, a njime se nastavlja usaglašavanje domaćih carinskih propisa sa propisima Evropske unije i doprinosi dodatnom pojednostavljivanju i ubrzavanju carinskih procedura pri uvozu i izvozu. Novim zakonom je, između ostalog, propisano da se uvozne dažbine ne plaćaju na novu opremu koja se ne proizvodi u zemlji i koja služi za pokretanje nove proizvodnje ili modernizaciju i osavremenjivanja postojećih tehnologija.[1][1] http://www.carina.rs/cyr/Stranice/Vest.aspx?ListItemID=85Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB