Reforma
Reforma
25. maj 2011.

Dan carinske službe, 25. maj, obeležen je posetom visoke delegacija Vlade Srbije najmodernijem srpskom graničnom prelazu Horgoš.

Tim povodom, delegaciji koju je predvodio predsednik Vlade i ministar finansija Mirko Cvetković i svim prisutnim gostima, predstavljena je najsavremenija oprema za kontrolu robe na graničnim prelazima – mobilni kamion-skener poslednje generacije.

„Nabavka novih skenera zasnovana je na međudržavnom sporazumu između NR Kine i Republike Srbije, na osnovu kojeg je bio obezbeđen i veoma povoljan kredit za nabavku ove nove opreme“, izjavio je Mirko Cvetković, predsednik Vlade Srbije i ministar finansija i dodao da je tako „carinska služba došla do najviše tehnologije za obavljanje svog posla i da će Vlada i narednih godina podržavati carinsku službu“.
Skupu se potom obratio i NJ.E ambasador NR Kine Wei Jinghua, koji je prisutnima najpre čestitao Dan carinske službe Srbije.

Uprava carina Republike Srbije je u proteklom periodu preduzela niz koraka u neprestanoj težnji ka dostizanju evropskih standarda, a jedan od krupnijih je i nabavka 11 najsavremenijih skenera zahvaljujući kojima će biti obezbeđena brža kontrola granica, ali i efikasnija borba protiv organizovanog kriminala.[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB