Reforma
Reforma
26. avgust 2011.

Upravu carina je 26. avgusta posetila misija Evropske komisije – DG TAXUD radi procene ispunjenosti uslova interkonektivnosti i interoperabilnosti sa evropskim informacionim sistemima.
Delegacija Evropske komisije koju su činili Ivan De Suter, pomoćnik za međunarodne odnose u DG TAXUD, Dan Moisesku i Andrej Tirovic, konsultanti angažovani od strane DG TAXUD, razgovarala je sa direktorom Predragom Petronijevićem i najvišim rukovodstvom Uprave carina.
Pored niza preporuka i smernica prestavnici DG TAXUD su istakli da je carinska administracija Srbije jedna od najrazvijenih u regionu. Naročito su pohvaljeni dosadašnji rezultati postignuti u SEED projektu, čija je svrha olakšanje trgovine kroz razmenu informacija pre prispeća robe sa zemljama u okruženju, a cilj ovog projakta je izgradnja administrativnih kapaciteta u IT i analizi rizika, povećanje prihoda, borba protiv nelegalne trgovine kao i poboljšanje regionalne saradnje.[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB