Reforma
Reforma
28. novembar 2011.

Projekat pod pokroviteljstvom EU vredan 1,4 miliona evra namenjen unapređenju efikasnosti carinskog i poreskog sistema svečano je predstavljen u Upravi carina.
Iskustva i metodologija Italijanske carinske agencije doprineće uspostavljanju bolje i efikasnije saradnje između Uprave carina i Poreske uprave sa drugim državnim organima i poslovnom zajednicom u sprečavanju poreskih utaja i prevara u oblasti međunarodne trgovine.
Tvining projekti predstavljaju instrument podrške Evropske unije potencijalnim kandidatima za članstvo u EU kojim se uspostavlja saradnja između državnih institucija potencijalnih kandidata i relevantnih partnerskih institucija Evropske unije. Tvining projekat iz oblasti sistema naplate poreza i budžetskih prihoda za svoj cilj ima smanjenje sive ekonomije i ostvarivanje većeg stepena naplate projektovanih javnih prihoda.
“Uprava carina Srbije je gotovo sjedinjena sa EU, dok kod Poreske uprave neka pitanja moraju da se reše pre ulaska Srbije u Uniju”, istakao je ambasador Vensan Dežer, šef delegacije Evropske unije u Srbiji, dodajući da je uspostavljanje efikasnog carinskog i poreskog sistema glavni prioritet EU. “Kroz ovaj projekat EU će pomoći Srbiji da ojača svoj carinski sistem i smanji poreske utaje. Ovakve reforme nisu samo neophodne za uspešnu integraciju Srbije u naš zajednički carinski sistem ubuduće, već će doneti značajnu korist srpskoj državi kao i njenim građanima”, naveo je ambasador Dežer.[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB