Reforma
Reforma
29. januar 2019.

Odbor za kontrolu službi bezbednosti, na 26. sednici razmatrao je i usvojio Izveštaj o radu Bezbednosno-informativne agencije za period od 1. aprila do 30. septembra 201avgust godine i Izveštaj Bezbednosno-informativne agencije o stanju bezbednosti u Republici Srbiji iz decembra 201avgust godine. Članovi Odbora su pozitivno ocenili rad pripadnika Bezbednosno-informativne agencije u izveštajnom periodu, njihovo angažovanje na realizaciji težišnih zadataka u obavljanju poslova zaštite Ustavom utvrđenog poretka i bezbednosti Republike, suprotstavljanja organizovanom kriminalu i delatnostima usmerenim ka vršenju krivičnih dela sa elementom inostranosti, unutrašnjeg i međunarodnog terorizma. Ocenjeno je da aktuelna bezbednosna dešavanja na teritoriji AP Kosova i Metohije usložnjavaju bezbednosnu situaciju i zahtevaju povećani stepen angažovanja. Razgovaralo se i o aktuelnoj situaciji u Republici Srpskoj. Ocenjeno je da je stanje bezbednosti u Republici Srbiji stabilno i pored kontinuirane izloženosti države različitim bezbednosnim izazovima, rizicima i pretnjama čije je ispoljavanje manjeg ili većeg intenziteta.

Izvor: http://www.parlament.gov.rs/26._sednica_Odbora_za_kontrolu_slu%C5%BEbi_bezbednosti.3565avgust941.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB