Reforma
Reforma
29. novembar 2021.

Samo pet dana nakon što je primio treće mišljenje Venecijanske komisije o tekstu ustavnih amandmana, Skupštinski Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo utvrdio je Predlog akta o promeni Ustava, Predlog ustavnog zakona za sprovođenje promene Ustava i Predlog odluke o raspisivanju referenduma radi potvrđivanja Predloga akta o promeni Ustava. Ovi akti upućeni su plenumu da budu doneti po hitnom postupku.

Na posebnoj sednici koja je trajala tri i po minuta Odbor je jednoglasno odlučio da referendumsko pitanje glasi: „Da li ste za potvrđivanje akta o promeni Ustava Republike Srbije?” U prvobitnoj verziji, umesto reči „potvrđivanje” Odbor je naveo reč „utvrđivanje”. Nakon što je ukazano na grešku na društvenim mrežama, greška je ispravljena mimo svih procedura, tako što su reči zamenjene u tekstu vesti sa sednice Odbora, a takođe je manipulisano i video snimkom sednice.

Izvori: http://www.parlament.rs/76._sednica_Odbora_za_ustavna_pitanja_i_zakonodavstvo.43574.941.htmlhttps://twitter.com/misamajic/status/1465790828178251781 Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB