Reforma
Reforma
30. mart 2005.

Aleksandar Dimitrijević, penzionisani general i načelnik Uprave bezbednosti VJ u periodu 1993–1999. godine (smenjen pred sam početak NATO bombardovanja SRJ[1]) postavljen je na čelo Sektora za obaveštajno-bezbednosne poslove pri Ministarstvu odbrane, koji je zadužen za koordinaciju aktivnosti VBA i VOA.[2][1] Za vreme NATO intervencije na Kosovu, pa sve do decembra 2000. godine na čelu Uprave bezbednosti nalazio se Geza Farkaš, čovek blizak JUL Mire Marković. Penzionisan je dekretom predsednika SRJ Koštunice. Defense & Security, Issue No. 075, April 17, 2003.

[2] Defense & Security, Issue No. 129, May 12, 2005.  Ministarstvo odbrane je formiralo ovaj sektor 2004. godine, a njegov prvi šef bio je Milan Zarić.Tagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB