Reforma
Reforma
5. decembar 2011.

U Beogradu je 05.12.2011. godine potpisan Memorandum o razumevanju između Međunarodne unije drumskih transportera (IRU), Uprave carina i PKS. Memorandum su potpisali generalni sekretar IRU Martin Marmi, direktor Uprave carina Predrag Petronijević i predsednik PKS Miloš Bugarin.
Memorandum se odnosi na trilateralnu saradnju u primeni i korišćenju najnovijih informacionih tehnologija u postupku tranzita roba i motornih teretnih vozila na našim graničnim prelazima i predstavlja značajan primer razvoja i unapređenja partnerskog odnosa privatnog i javnog sektora na carinskom području naše zemlje.

Cilj potpisivanja Memoranduma predstavlja potvrdu spremnosti sve tri strane za razvijanje i unapređenje saradnje na ravnopravnim osnovama, radi olakšanog poslovanja korisnika TIR sistema.

Istim se precizno razrađuju i definišu uslovi za primenu i korišćenje sistema TIR-EPD (Tir Electronic Predeclaration), kao i korišćenje Safe TIR sistema. Primena ovih sistema omogućiće Upravi carina bezbednu elektronsku razmenu podataka o TIR karnetima i to pre prispeća kamiona na granične prelaze Republike Srbije.[1]Tagovi:
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB