Reforma
Reforma
5. jul 2021.

Tri poslanika Skupštine Srbije povukla su svoj raniji predlog za autentično tumačenje pojedinih odredbi tri zakona koja se vezuju za postupke zbog takozvanih bankarskih predmeta. Prethodno je Advokatska komora Srbije (AKS) najavila jednodnevnu obustavu rada advokata, optuživši „bankarski lobi” da stoji iza predloga kojim se odredbe Zakona o obligacionim odnosima, Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o zaštiti korisnika finansijskih usluga tumače u korist banaka, protiv kojih se vode brojni postupci zbog toga što su neosnovano naplaćivale klijentima troškove obrade kredita. Prethodno su sa sličnom namerom pokušane izmenama Zakona o parničnom postupku, koje su povučene nakon burne reakcije advokata i javnosti.

Izvori: https://www.rts.rs/page/stories/sr/story/9/politika/4431292/advokati-obustava-rada-povucen-predlog-za-tumacenje-zakona.html   Tagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB