Reforma
Reforma
5. maj 2011.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da su u Srbiji uhapšene 24 osobe, među kojima i 16 policijskih službenika, zbog izdavanja lažnih dokumenata Republike Srbije. Dačić je precizirao da su među uhapšenima i šef odseka za putne isprave u Policijskoj upravi za Grad Beograd i bivši načelnik izmeštene Policijske uprave Priština u Nišu i još 22 osobe uhapšene su zbog zloupotrebe službenog položaja.

Hapšenja su usledila kada su se u javnosti pojavile informacije da Srbija može da izgubi bezvizni režim sa zemljama članicama EU, odnosno kada je Belgija uputila zvanično pismo EK u kojem je izrazila zabrinutost zbog sve većeg priliva lažnih azilanata iz Srbije i zatražila da se preispita da li Srbija  poštuje obaveze preuzete prilikom ukidanja viznog režima.Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB