Reforma
Reforma
9. april 2015.

Skupštinski Odbor za kontrolu službi bezbednosti je na sednici zaključio da niko u Ministarstvu odbrane i Vojnobezbednosnoj agenciji nije nezakonito naložio da se prikupljaju podaci o aktivnostima Srpske radikalne stranke u novembru 2014. Iako je utvrđeno da VBA poseduje ove podatke, oni su dobijeni razmenom sa drugim bezbednosnim institucijama u skladu sa zakonom.

Odbor je zatražio od Saveta za nacionalnu bezbednost da što pre donese odluku o kontraobaveštajnoj i bezbednosnoj zaštiti premijera Srbije Aleksandra Vučića. VBA je nastavila da štiti Vučića kao bivšeg ministra odbrane, ali premijera treba da štite BIA i Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Izvor: http://mondo.rs/a785483/Info/Srbija/Skupstina-zakljucila-VBA-nije-nalozila-pracenje-stranaka.htmlReforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB