Reforma
Reforma
6. jun 2007.

Policija je započela akciju hapšenja osoba osumnjičenih za šverc cigareta u aferi „Mreža“. Kao glavni organizator ove kriminalne grupe označen je Stanko Subotić Cane, vlasnik preduzeća MIA, za kojim će biti izdata Interpolova poternica. Glavni koordinator bio je Mihalj Kertes, bivši direktor Savezne uprave carina. Mihalj Kertes se tereti da je kao direktor carine organizovao carinike tako da omoguće nelegalan ulazak cigareta i neometano kretanje kamiona do magacina.

Privedeni su i bivši carinici Nebojša Nikolić Tarzan i Drage Dodevski, koji su po Kertesovom nalogu omogućavali ulazak cigareta bez carinskog evidentiranja. Ministarstvo unutrašnjih poslova navelo je da je država time oštećena za oko 40 miliona evra u periodu 1995–1998. godine.Tagovi: , ,
Reforma naslovna
Riznica
Bezbednost ned OEBS
Izradu baze podataka podržala je Misija OEBS u Srbiji, uz finansijsku pomoć Švedske agencije za međunarodnu razvojnu saradnju i Nacionalne zadužbine za demokratiju (NED). Stavovi izraženi na ovim stranicama pripadaju isključivo autorima i ne predstavljaju nužno zvaničan stav Misije OEBS u Srbiji.
Izrada: MWEB